Info: Over Istrië | Evenementenkalender | Uitgaan - Eten en Drinken | Bezoektips

Istrian cuisine

Vošteni (Sv. Lovreč) - Tomažova Konoba

Tomažova Konoba - Vošteni 19 - 52448 Sv. Lovreč - Tel. 052-448 313 / 098-255594   **  C A T E R I N G  **

Opens external link in new windowTomažova taverne is ontstaan uit traditie, professionele ontwikkeling en acceptatie van de hedendaagse trends van toeristische vraag en aanbod. De Vošten familie koesterde traditie, catering en techniek en creëerde een familie agrotoerisme dat de bezoekers de mogelijkheid biedt om te genieten van de lekkernijen van de binnenlandse gastronomie: van de zelf bereide gerookte en gekruide vleesproducten tot aan de gekookte lekkernijen bereid in de keuken van de taverne. Tijdens uw verblijf in de rustieke Opens internal link in current windowappartementen (drie sterren) en de taverne kunt u als gast genieten van een korte reis door de rijke geschiedenis van het Istrische dagelijks leven.

Kringa - Caffe Bar "Vampir"

Caffe bar Vampir - Kringa 32 - Kringa

Midden in het dorp Kringa (vlakbij Tinjan) ligt café-bar "De Vampier". Thema van het café is het verhaal van Jure Grando. Volgens de legende overleed boer Jure in 1656. In 1672 stond hij, voor het eerst, ´s-nachts op uit zijn graf en terroriseerde Kringa.
Jure Grando is de eerste vampier in de Europese literatuur naar wie verwezen wordt.

Funtana - Restaurant "Histria"

Restaurant "Histria" - Istarska 23 - Funtana - Tel. 052-445 058 - Fax. 052-445 393

Restaurant "HISTRIA" ligt midden in het gezellig drukke Funtana. Funtana is bekend als het plaatsje met de meeste restaurants van Istrië.
Histria behoord tot de meest bekende, het wordt geroemd om haar uitstekende keuken.
De bediening is uitermate vriendelijk, efficiënt en snel. Een uitstekend adres voor een sappige biefstuk of een overheerlijke visschotel. Aanrader: probeer eens een vlees- of visgerecht op traditionele Istrische wijze klaargemaakt!
De familie Fabris zal voor u alles in het werk stellen om u een geweldige avond te bezorgen.
U vindt het restaurant aan de doorgaande weg van Poreč naar Vrsar. (Komend van Poreč aan de linkerkant net voor de afslag naar Hotel Funtana). Het restaurant een heeft een eigen, grote parkeergelegenheid.

Funtana - Restaurant Riva

Restaurant Riva - Ribarska 30 - Funtana - Tel. 052-445 283

Het restaurant ligt op een steenworp afstand van de vernieuwde vissers- en jachthaven van Funtana. Naast andere gerechten is het restaurant vooral bekend om haar visspecialiteiten. In het weekend kunt u genieten van geroosterd speenvarken. Naast het restaurant ligt de gezellige bar. In het seizoen wordt regelmatig live harmonika muziek gespeeld.

Višnjan - Konoba Štacjon

Konoba Štacjon - Farini 1 - Višnjan - Tel. 052-449 442

KONOBA ŠTACJON ligt aan de doorgaande weg van Višnjan naar Poreč, vlakbij de Ypsilon snelweg.
Uw gastheer Roberto Koraca en zijn vrouw Morena verwelkomen u graag in het gezellige restaurant of op het prachtige terras.
Specialiteiten zijn o.a. het eigengebakken brood en tartaar "Fiorentino".
Tijdens het seizoen kunt u op het sfeervolle terras genieten van geroosterd speenvarken of geroosterd lamsvlees.

Rakovci (Baderna) - Konoba "IDILA"

Konoba Idila Rakovci - Rakovci 4 - 52445 Baderna - Tel. 052 433 635

IDILA RAKOVCI is an agrotourism situated halfway between the Croatian touristic centre - Poreč and the heart of Istria - Pazin.
This household is situated in the little Istrian village of Rakovci, that has still kept the authentically Istrian stone houses and architecture.
The house Idila is a stone house, which is now a well known restaurant offering Istrian specialities on its menu.
(Restaurants offering homemade specialities are called "Konoba").

34832 Page visits since 04-09-2009